Film om Amager Bakke

Vi filmer og dokumenterer løbende processen omkring opførelsen af Amager Bakke. Se med her.

Hvordan virker ovnen?

Affaldet er kommet til Amager Bakke og energiudyttes på anlægget, så borgere og virksomheder i hovedstadsområdet kan få el og fjernvarme. Men hvordan virker ovnene? Det ved Jens Andreassen, der er produktionsleder hos ARC.

 

 

Fuld damp på Amager Bakke

Inden anlægget kan producere strøm, skal rørene renses. Det sker med damp.

 

Det første affald

Den 30.marts modtog Amager Bakke det første affald. Om få uger begynder anlægget at producere el og fjernvarme. 25 procent mere energieffektivt end hidtil. Dermed begynder den årlige CO2-besparelse på mere end 100.000 ton.

 

Ristene synger

Snart er Amager Bakke klar til at modtage affald og producere el og varme til hovedstaden. For nylig blev ristene på anlægget testet.

 

Byens bedste udsigt 
Udsigten fra Amager Bakke bliver spektakulær. Se med her.

 

 

Nabomøde

D. 29 maj 2016 viste ARCs projektchef Lars Juel Rasmussen naboer til Amager Bakke rundt på byggepladsen. De 200 tilmeldte naboer fik et indblik i Amager Bakkes ”state of the art” teknologi, og der blev taget forskud på udsigten, som vil kunne nydes af offentligheden, når Amager Bakke åbner. 

 

Skorstenen løftes 

Så blev skorstenen til Amager Bakke løftet på plads. Skorstenen løftes ad seks omgange, hvor hvert element vejer mellem 50-80 ton.

 

 

 

Tre år på byggepladsen

Så er der gået tre år, siden første spadestik til Amager Bakke blev taget. Og det er gået stærkt - men måske ikke helt så stærkt, som det ellers fremgår af filmen herunder. 

 

 

DR på besøg med dronen

I december måned 2015 var Danmarks Radio på besøg på byggepladsen. Det er der kommet en rigtig flot film ud af, som nu kan ses blandt andet her på siden.

 

 

Håndværkernes fest

Så kom flaget til tops. Endnu en milepæl blev nået, da der i november 2015 blev holdt rejsegilde på Amager Bakke.

 

212 ton turbine løftes på plads

Amager Bakke skal producere el og fjernvarme til 142.000 husstande i hovedstadsområdet. Se hvordan det gik til, da den tonstunge turbine til Amager Bakke for nylig blev løftet på plads.

 

 

Første del af taget 

I starten af april blev første del af 'skibakken' løftet på plads på Amager Bakke-byggeriet. Det kræver to kæmpekraner at løfte det 90 ton tunge stålspær på plads. Spærret har samme hældning, som nederste del af bakken får.

 

 

 

 

Landets største fond skyder 10 mio. i det rekreative

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støttervisionen om et rekreativt område på toppen af Amager Bakke med 10 millioner kroner. Dermed er skibakke mm. mere end 85 procent finansieret.

Allerede i 2013 begyndte projektansvarlig for skibakken, Patrik Gustavsson, at teste kunstige skiunderlag til Amager Bakke. Se filmen, hvor han besøger skisportsstedet Selvino i Italien.

 

 

Amager Bakke halvvejs

Det er nu to år siden, første spadestik til Amager Bakke blev taget. Dermed er byggeriet af energianlægget halvvejs. Se to års arbejde komprimeret til to minutter.

 

 

 

60 ton teknik ankommer til Amager Bakke

Torsdag den 12. februar ankom den første rigtig store maskindel til Amager Bakke. Klokken 7.00 lagde skibet med den første af otte tonstunge røggasvaskere til havnen ud for byggepladsen.

Røggasvaskeren er 37 meter lang, 6 meter i diameter og vejer cirka 60 ton. Røggasvaskerens funktion er, at den renser røgen fra forbrændingen for partikler og samtidig udnytter restvarmen til at producere endnu mere fjernvarme.

 

 

 

Amager Bakke skyder i vejret

I mere end halvandet år har byggeriet af Amager Bakke stået på, og nu begynder det for alvor at skyde i vejret. ARC producerer løbende timelapsevideoer fra byggepladsen, og den tredje i rækken er nu klar.

 

 

 

Facaden testes

Der er masser af beslutninger at tage, når man bygger et anlæg af Amager Bakkes størrelse. Blandt andet skal den avancerede facade testes. Det tog BIG og ARC til Luzern i Schweiz for at gøre.

 

 

 

Amager Bakke del 2 timelapse

I september 2013 blev første del af filmen om byggeriet lagt her på hjemmesiden - nu følger anden del.

 

 

Første år på byggepladsen.

Hvordan ser det ud, når otte kraner, 120 mand og tonsvis af stål og beton samarbejder om at opføre Amager Bakke? 4. marts 2014 var det et år siden, byggeriet af det nye energianlæg gik i gang. Se et års arbejde komprimeret til 1 minut og 21 sekunder. 

 

 

Følg byggeriet af Amager Bakke 

Den første film om Amager Bakke-byggeriet er nu klar. Vi følger byggeriet og offentliggør løbende filmsekvenser her på siden. Samtidig kan du på ugebasis følge med i byggeriet, hvor nye billeder af byggepladsen – taget fra toppen af det nuværende anlæg – bliver lagt ud. 

 

 

Amager Bakke Camp

Der kom masser af idéer på bordet, da omkring 50 ildsjæle fra lokale sportsklubber, embedsmænd fra kommunen, arkitekter og byplanlæggere samt diverse kreative hoveder fandt sammen i to døgn for at finde ud, hvad der skal foregå på toppen af Amager Bakke.

 

 

Se Amager Bakke indefra

Kom med på en virtuel rundtur inde i Amager Bakke. 

 

 

Vejen til første spadestik

4. marts 2013 blev der taget første spadestik på Amager Bakke. Men vejen dertil har ikke altid været uden bump.   

 

 

Vinderen af arkitektkonkurrencen

36 tegnestuer fra hele verden bød ind på arkitekturen til Amager Bakke. Seks arkitektfirmaer blev prækvalificeret - og én vandt buddet.