Forbrændingsegnet affald

For at forbrændingsegnet affaldet skal kunne behandles og energiudnyttes (brændes og omdannes til fjernvarme og el) hos ARC, er det vigtig, at affaldet er sorteret, så der udelukkende er forbrændingsegnet affald i.

Det betyder, at der ikke må være affald, som skal genanvendes, som kan foresage skader energianlægget eller som giver miljøgener i det, der afleveres på anlægget.

Til hjælp for dette, kan du i boksen til venstre se og udskrive en tjekliste for, hvad der er uønsket i affaldet. Vi opfordrer vognmænd til at uddele listen til chauffører, så den kan gives til den affaldsansvarlige - både ved faste affaldsafhentninger og når der bliver sat en container til afhentning af forbrændingsegnet affald.

Derudover er mere generelle forhold beskrevet under ’Modtageregler’.

Hvis du er affaldsansvarlig på en virksomhed, men er i tvivl om affaldssorteringen fungerer, er der mulighed for at komme på ARC og se indholdet af egne containere under ’Vis mig din container’.

 

Vis mig din container

Er du affaldsansvarlig på din virksomhed, har du mulighed for at komme ud på ARC, næste gang din container skal tømmes. Dette kan både bruges som et afsæt til tiltag for bedre sortering samt opfølgning på, om jeres tiltag til affaldssortering virker. 

Kontakt venligst Peter Blinksbjerg på T: 32689352