Skolebesøg på Sydhavns Genbrugscenter

0.-6. klasse

Et skolebesøg på Sydhavns Genbrugscenter indeholder en rundvisning på genbrugspladsen samt undervisning i vores læringsrum. Uanset klassetrin vil eleverne komme til at arbejde med hvordan  affald og ressourcer kan indgå i et kredsløb, genbrug og genanvendelse, materialekendskab og bæredygtighed.

Et forløb hos ARC vil være med til at styrke elevernes naturfaglige dannelse gennem tilpassede aktiviteter og undervisning. Sammen med eleverne undersøger vi hvad der sker med produkter, når de bliver til affald. Vi hjælper eleverne med at reflektere over hvorfor produkterne overhovedet er blevet til affald i første omgang. Kunne vi gøre noget for at forhindre, at det blev til affald?

Vores mål er, at eleverne går hjem med fornyet viden, som forhåbentlig kan inspirere dem til at træffe mere klimavenlig valg i deres hverdag.

Vi har delt forløbene ind i klassetrin således, at samme klasse kan besøge Sydhavn Genbrugscenter tre gange i løbet af 0.-6. klasse og gradvist lære mere om affald, genbrug og klima. Forløbene kan dog også sagtens stå alene, f.eks. som en del af en emneuge om affald og klima.

0.-2. klassetrin: – Himstergimster og fiddelidutter

Download lærervejledning til Himstergimster og fiddelidutter her

3.-4. klassetrin: – Affaldets rejse

Download lærervejledning til Affaldets rejse her

5.-6. klassetrin: – Affaldsdetektiver

Download lærervejledning til Affaldsdetektiver her
Undervisning i Sydhavn.
Elever undersøger affald.

Kontakt

Du er velkommen til at skrive til os på visit@a-r-c.dk. Men bemærk at hvis der ikke er ledige tider i kalenderen, betyder det, at alt er optaget.

Bemærk, at der kan være en svartid på op til tre hverdage. ARCs besøgstjeneste har desværre ikke mulighed for at modtage telefonisk henvendelse.

Skraldeheltene

Forløb for daginstitutioner i Københavns Kommune

Hvis du er på udkig efter materialer og forløb for børn i daginstitution, så tag et kig på Afdelingen for bæredygtig udvikling i Københavns Kommune.