Driftsstatus ifm. Coronavirus

Her kan du se status på ARCs services og hvordan du skal forholde dig
ARCs genbrugspladser åbner igen for private 31. marts 2020

Gå til: Genbrugspladser / Indsamling / Besøg på ARC / Spørgsmål & svar


Opdateret 20-05-2020 kl 14:10

Genbrugspladserne og nærgenbrugsstationerne er er åbne - dog med adgangsbegrænsning

Der er desuden indført adgangsbegrænsning. Køretøjer, cykler og gående vil blive lukket ind i et sundhedsmæssigt forsvarligt tempo, således at man ikke kommer til at stå for tæt ved containerne.

Alle byttefaciliterer og direkte genbrug ordninger fortsat lukket.  

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Vi opfordrer stadig til at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger – især hvis du er syg, så vis hensyn og bliv hjemme. Se alle anbefalinger på coronasmitte.dk

Kirstinehøj Genbrugsplads: Særlige åbningstider for erhverv

SIDSTE DAG FREDAG 29. MAJ

For at undgå de lange køer, har Kirstinehøj Genbrugsplads ektraordinært åbent for erhverv fra kl. 8. på hverdage. Fra klokken 10 til normal lukketid er der adgang for både private og erhverv.

Dragør Genbrugsplads: Bachersmindevej spærret

Bachersmindevej spærret for indkørsel fra Fælledvej. Det skyldes, at der efter åbningen af genbrugspladsen på Bachersmindevej er der konstateret en del trafikfarlige situationer, når bilister holder på Bachersmindevej og venter på adgang til pladsen, især når andre bilister overhaler udenom de ventende bilister i den modsatrettede kørebane.

 


Døgnåbent på Hvidovre er åbent

Døgnåbentordningen på Hvidovre Genbrugsplads åbner igen mandag den 18/5. Det betyder, at du igen vil kunne anvende din kode til at åbne porten udenfor normal åbningstid.


Afhentning af affald i Tårnby og Dragør

Du kan se seneste status og nyheder ang. afhentning af affald på din kommunes hjemmeside

 


 

Alle skole- og virksomhedsbesøg aflyses

ARC følger sundhedsstyrelsens retningslinjer for at hindre smitte med coronavirus. Derfor aflyses samtlige besøg midlertidigt. Dette gælder ALLE besøg – både virksomhedspræsentationer og skolebesøg. Der kan derfor heller ikke bookes besøg.


Spørgsmål og svar

ARC genåbner genbrugspladserne for private - dog med adgangsbegrænsning. Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål til nødberedskabet:

Hvorfor har I åbnet for private igen?
Vi har åbnet, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at en genåbning kan ske på et forsvarligt grundlag. KL har derfor anbefalet alle landets ejere af genbrugspladser at genåbne.


Er det sikkert at aflevere affaldet på genbrugspladserne?
Ifølge en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed, er det sikkert at aflevere affald. ARC opfordrer alle til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

 

Hvorfor udvider I ikke åbningstiden?
I første omgang åbner vi til den normale åbningstid. Vi vurderer løbende situationen.

 

Hvorfor er direkte genbrug lukket?
Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at begrænse direkte kontakt. Derfor holder vi fortsat alle byttefaciliteter lukket.

 

Hvilke særlige tiltag gør I for sikkerheden?
Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Derfor åbner vi kun pladsen for 10 køretøjer ad gangen, så der kommer den fornødne afstand. Herudover har vi en række tiltag, der ligeledes mindsker risiko for både borgere og personale.

 

Får jeg mine penge tilbage for de 14 dage, I var lukket?
Det har været tale om en helt ekstraordinær situation med nedlukningen af genbrugspladserne. Hvorvidt der skal ske tilbagebetaling eller ekstraopkrævning som følge af coronakrisen er en beslutning, der i så fald skal tages i ARCs ejerkreds.

 

Hvor kan jeg hente kompostmuld?
Du kan hente kompostmuld på Sydhavn Genbrugscenter og Borgervænget Genbrugsstation hele året.
 

Undgå lang ventetid

Kør til Sydhavn Genbrugscenter, Bådehavnsgade 50, 2450 KBH. SV eller
Borgervænget Genbrugsstation, Sibeliusgade 80, 2100 København Ø

SGC Www 700X300px