Sig "på gensyn" til dit træ

Giv dine gamle lægter og brædder et nyt liv som offentlig terrasse i Sydhavnen
Offentlig terrasse på Sydhavn Genbrugscenter

Når Sydhavn Genbrugscenter åbner i 2019, bliver det med en 400 m2 offentlig terrasse af genbrugstræ - det sparer både naturressourcer og mindsker klimabelastningen fra byggeriet. Du kan være med til projektet ved at aflevere dit gamle træ her:

Borgervænget Genbrugsstation 

Sibeliusgade 80, 2100 København Ø

og

Kirstinehøj Genbrugsplads 

Kirstinehøj 25C, 2770 Kastrup

 

Det kan vi bruge:

Træ i form af lægter og brædder i en længde af minimum 1 meter. Brædderne skal helst være min. 22 mm. tykke, og lægterne skal minimum have en dimension på 50x75 mm.

Det sker der med træet

På genbrugsstationerne gennemgår vi det indsamlede træ og fjerner søm, skruer, beslag og lignende. Herefter pakkes træet i en container, der sendes til Saga Wood, hvor det viderebehandles i form af afhøvling, profilering og varmebehandling. Herefter sendes træet til Sydhavnen, hvor vi bygger en terrasse, og du kan gense dit gamle træ i 2019.   

Deltagere i projektet

ARC, Københavns kommune, Krilov, Saga Wood

 

Dit nye Genbrugscenter

Sydhavn Genbrugscenter er placeret nær naturområdet på Tippen. Genbrugscenterets arkitektur er integreret i landskabet fremfor at bryde det, og i byggeriet har vi så vidt muligt anvendt genbrugsmaterialer - bl.a. beton fra den gamle skorsten på Amagerværket og Amagercentret.

Sydhavn Genbrugscenter bliver meget mere end en genbrugsplads som du kender den: Allerede i indgangen kan du aflevere brugbare genstande og materialer til direkte genbrug. Centeret får desuden et multihus med masser af spændende aktiviteter, samt et læringsrum hvor skoleelever kan lære om genbrug og bæredygtighed. 

Læs mere om Sydhavn Genbrugscenter