Sådan sorterer du

På ARCs genbrugspladser kan du aflevere affald i over 30 sorteringer
Sorter dit affald, inden du kører på genbrugspladsen

Sorteringsvejlening

Affaldssortering medvirker til at spare på jordens begræsede ressourcer. Når du sorterer, gør du en positiv forskel, for fremtidige generationer. Jo mere ensartet en sortering er, desto nemmere bliver det at genanvende materialerne, derfor er der mere end 30 sorteringer ARCs genbrugspladser. Du finder en oversigt i vores sorteringsvejledning.

Download sorteringsvejledning

Spørg meget gerne ARCs genbrugsvejledere, hvis der er noget du er i tvivl om, eller en container du ikke kan finde - de er der for at vejlede dig.

 

Sortér hjemmefra

Det kan være en fordel at anvende vejledningen til pakning af affaldet, inden du tager på genbrugspladsen - så er det nemt og hurtigt at sortere affaldet, når er på genbrugspladsen. Da de kan ske at vi flytter lidt på containerne, når de tømmes, har ARC desværre ikke en kortoversigt.   

 

Sortering på nærgenbrugsstationerne er lidt anerledes

Nærgenbrugsstation er små urbane genbrugsstationer, som kan tage imod mindre mængder affald. Af samme årsag er der hverken plads til biler eller trailere. Nærgenbrugsstationen kan heller ikke tage imod byggeaffald og sanitetsudstyr - vi henviser til ARCs ti store genbrugspladser. Nærgenbrugsstationerne har 12 forskellige sorteringer. Læs mere om sortering på nærgenbrugsstationen  

 

Beskyt din data

Sørg for at slette alle personlfølsomme data fra harddiske og telefoner, før du afleverer dem på ARCs genbrugspladser, da al elektronik sendes til genanvendelse. Den nemmeste måde at gøre dette på er, at gendanne dit device til fabriksindstillinger, eller formatere harddisken på din computer.