Direkte genbrug

Er dit affald for godt til at smide ud? Så giv det videre.

Vi har åben for direkte genbrug og byttemuligheder i vores byttecentre og byttemarkeder - under sikre forhold naturligvis. Nærgenbrugsstationernes byttehylder er også åbne

 

Du har flere muligheder for at give gode ting nyt liv. En af vejene til mere og direkte genbrug går via ARCs byttecentre og byttemarkeder, hvor idéen er, at man lægger noget og tager noget andet med. 

Her kan du aflevere brugbare ting, som du ikke selv har glæde af længere, men som andre kan komme og hente kvit og frit.

Du har flere byttemuligheder 

ARC har en række forsøg med byttemuligheder. Du kan aflevere ting til direkte genbrug i hele genbrugspladsens åbningstid. Ønsker du at hente ting - eksempelvis bøger, potter og pander og sågar fjernsyn og meget andet - har du flere muligheder

Byttecentre

 • Kulbanevej Genbrugsstation: FORSØG
  Onsdag, fredag, søndag kl. 12-16 (ét besøg per dag)
  Uden for åbningstiden kan du stille - men ikke tage - gode ting til byttecentret.

 • Vermlandsgade Genbrugsstation: FORSØG
  Alle dage kl. 12-16 (ét besøg per dag)

  Uden for åbningstiden kan du stille - men ikke tage - gode ting til byttecentret.


Byttemarkeder

 • Borgervænget Genbrugsstation: FORSØG
  Hver søndag kl. 12-16

  Uden for åbningstiden kan du stille - men ikke tage - gode ting til byttemarkedet.
 • Dragør Genbrugsplads
  Hver lørdag kl. 10-14.

  Uden for åbningstiden kan du stille - men ikke tage - gode ting til byttemarkedet. 

Nærgenbrugsstationer

ARC driver også Københavns Kommunes nærgenbrugsstationer til mindre mængder affald. Nærgenbrugsstationerne har byttehylder, hvor du kan aflevere og tage ting
Læs mere om Københavns Kommunes Nærgenbrugsstationer 

 

Du kan også donere dine ting

På Bispeengen, i Hvidovre og i Tårnby har du mulighed for at donere dine ting til organisationer, virksomheder eller foreninger.

 • Bispeengen Genbrugstation: FORSØG
  Alle hverdage kl. 10-18 samt lør, søn og helligdage kl. 10-17.
  På Bispeengen doneres dine ting til almennyttige organisationer eller bliver solgt. Du kan aflevere ting i hele genbrugspladsens åbningstid, men du kan ikke tage ting. 
 • Hvidovre Genbrugsplads:
  Alle hverdage kl. 10-18 samt lør, søn og helligdage kl. 10-17
  I Hvidovre doneres dine ting til frivillige foreninger, der driver Hvidovre Genbrugshal. De frivillige foreninger sælger tingene videre første lørdag i hver måned. Salget sker i Hvidovre Genbrugshal, Høvedstensvej 43, Hvidovre. 
  Læs mere på Genbrugshal
 • Kirstinehøj Genbrugsplads: FORSØG

  Alle hverdage kl. 10-18 samt lør, søn og helligdage kl. 10-17                                                                                               I Tårnby bliver dine ting doneret til Røde Kors,som sælger tingene i deres butikker på Amager. Overskudet fra Røde Kors butikker bliver brugt til at skabe en lang række indsatser. Blandt andet til en mentorordning for voldsramte kvinder, aktiviteter for udsatte børnefamilier og til at skabe lokale fællesskaber i netværkshusene på Nørrebro og i Tårnby.

 

Genbrugscenter

Sydhavn Genbrugscenter:

 • Hverdage 10-18, weekend og helligdage 10-17. Byggemarkedet lukker et kvarter før genbrugspladsen         

Sydhavn Genbrugscenter er mere end en almindelig genbrugsstation. I indkørslen til selve genbrugsstationen, er der en sluse, hvor du får vejledning i at sortere dit affald fra til direkte genbrug. Derudover rummer huset en række faciliteter og aktiviteter, som sætter fokus på genbrug og bæredygtighed. På Sydhavn Genbrugscenter er der et byggemarked, hvor du kan købe købe byggematerialer.

Byggemarkedet administreres af Københavns Kommune.