Kompostmuld

Årets uddeling er aflyst, du kan dog senere få kompostmuld på Borgervænget.
Hent kompostmuld på din genbrugsplads

Uddeling af kompostmuld i påsken aflyst og uddeling på Borgervænget suspenderet

Da der ikke bliver åbnet for privatkunder på vores genbrugspladser foreløbig, har ARC besluttet at aflyse den årlige uddeling af kompostmuld, som normalt sker i påsken.

Når forholdene igen er normale og der ikke længere er adgangsbegrænsniger, vil det dog være muligt at hente kompostmuld på Borgervænget Genbrugsstation , som har uddeling hele året.

Opdateret 03-04-2020


Praktisk

Når du henter kompostmuld på genbrugspladsen, skal du selv medbringe noget til at transportere den i. Til gengæld kan du nøjes med at tage den mængde, du faktisk skal bruge, så du undgår at have en masse rester af jord liggende. Du må gerne hente mere end en gang, hvis du kommer til at tage for lidt. 

Kompostmuld bruges til at tilføje luft og næring til jorden i haven, altankassen eller potteplanten. Da næringsindholdet er for højt, kan du desværre ikke bruge kompostmulden til at spire frø i.   

Gendyrk - få nytte af kompostmulden uden at bruge en krone

Du behøver ikke at skulle investere i en masse dyre haveredskaber, potter og frø for at få noget ud af kompostmulden - husk, genbrug er guld! Mange både grønsager og krydderurter kan "gendyrkes" fra stilke, skud, toppe og andre rester efter madlavningen. Fx. gulerødder, tomater, selleri, basilikum og hvidløg. Der findes en masse gode vejledninger på nettet, hvis du søger på "regrow" eller "gendyrk".

Når du har spiret dine planter, kan du bruge alt fra konservesdåser, marmeladeglas og gamle juiceflasker til at fortsætte dyrkningen i. Hvis du gendyrker spiseplanter, er det vigtigt, at du kun bruger beholdere, som er godkendt til fødevarer - undgå beholdere som har indholdt kemikalier eller rengøringsmidler. Husk desuden at lægge et par centimeter småsten i bunden inden du putter kompostmuld og plante i, så rødderne kan få luft. 

Indhold i kompostmuld

Kompostmuld beriget muldjord. Det har en kornstørrelse på 0-20 mm og er produceret af dokumenteret ren jord, klasse 1. Muldjorden er analyseret, og overholder samtlige krav, der stilles til ren jord, klasse 1. Materialet bliver jævnligt kontrolleret på eksternt laboratorium. Se produktblad og analyse her.

Leverandør: Norrecco